Sayfalar

25 Mart 2012 Pazar

Kitap okuma ritüellerimiz

BDK kitap okuma ritüellerini sormuştu geçenlerde. Ben yoğunluktan bu konuya cevap vermeyi aklımdan bile geçirmemişken, Meltem sayesinde sobelenmişim madem, kurtulayım şu ebelikten diyerek 2-3 gün geçte olsa işte benim/bizim ritüellerimiz.


  • Aile olarak kitapları çok çok seven ve değer veren bir çekirdek aileyiz. 2 yaşındaki oğlumuzda en az bizim kadar kitapları sever. Şu dönemde birde hangi kitap kimin çok güzel kayıt etmiş. "Bu anneniiiin, bu babanııııın" şeklinde kitaplarımızı bile ayırıyor. Bizde kendisine güzel bir kütüphane bırakmak için kitaplarımızı kimselerle paylaşmayı sevmeyiz.Ama kitap hediye etmeye bayılırız.
  • Anne olmadan önce daha çok kitap okumama rağmen, hala kitap okuma konusunda iyi gittiğimi düşünüyorum. Her zaman elimde, çantamda, masamda kitaplar vardır. 
  • Sokağa çıkarken çantama ince kalın bir kitap mutlaka atarım. Bu arada 1-2-3 kitabı aynı anda okuyabilirim. Kalınları evde, inceleri sokaklarda okumak işimi bayağı kolaylaştırır.
  • Hergün mutlaka ama mutlaka kitap okurum. Bazen kendimi buna zorlasamda mutlaka okurum. Okuyarak uykuya geçmeye bayılırım.
  • Doruk'un çizgi film saatlerini genelde kitap okuyarak geçiştiriyorum şu aralar. Bu yeni ritüelim sanırım.
  • Tatil'e giderken ise yanıma en az 2 kitap alırım. Kumsalda, odamızın balkonunda herkes uyuduktan sonra kitap okumak çok rahatlatır beni. Otobüs yolculuklarını kitap okuyarak tamamlayanlara acayip imrenirim ama ben malesef otobüs yolculuklarında kitaba konsantre olamam ve ya uyurum yada dergi karıştırırım. Şimdi bide internet girdi otobüs yolculuklarında kitapla arama.
  • "Kitap okumayı sevmiyorum" cümlesini kuran insanları çok enteresan bulurum. Nasıl bir yaşamları olduğunu düşünürüm. Tahtaya vurup "aman allah korusun" derim kendim için.
  • Doruk'tan önce şahane bir kitap kulubümüz vardı. Çok güzel kitaplar okur, tartışırdık. Şu anda alınmayı bekleyen 200 tane kitap bilgisi bulunan bir listem var. Yeni çıkanlardan da aldığım için çoğu zaman ölene kadar bu listeyi biteremeyeceğim sanırım.
  • Kitap okurken, müzik dinlemeyi, kahve içmeyi severim. Etrafta birilerinin olmasından rahatsız olmam ama konuşulması ve bana birşeyler sorulmasına sinir olabilirim.
  • Eşimde çok iyi bir kitap okuyucusudur. Çantasından masasından kitabı eksik olmaz. Hele çok heyecanına kaptırdıysa kitaplarını bitirmek için sabahlara kadar oturduğunu bilirim.
Eveeeeet bende şimdi eğer yapmadılarsa henüz ve yapmak isterlerse başkaanne'yi, Havva'yı, Aslı'yı, 'i sobeledim gitti...








4 yorum:

  1. Mimlendim mi ben şimdi :))))

    YanıtlaSil
  2. gününüz kitapsız geçmesin.... sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. merhaba,

    blogunuzu takibe aldım. kitap çekilişi düzenliyoruz, katılmak ister misiniz?

    http://www.kalemsuare.com/2012/04/hediye-kitap-cekilisi.html

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınızı beğenerek takip etmekteyim . İzmir ucak biletleri olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil