Sayfalar

4 Nisan 2011 Pazartesi

Anneler ve Oğulları için bir fincan huzur

Sanırım bu kitabı sadece oğulları olan anneler okumak isteyecektir. Bu kitaptan bahsettiğim tüm kız anneleri “aa ne güzel kız anneleri için olanıda var mı?” diye soruyorlar.








E çok normal, çünkü ben de bir oğlan annesi olarak şu anda bu kitabın kız anneleri için olanını merak etmiyorum. Ama eminim ondada harika hikayeler vardır.






Kitap 50 adet anne ve oğul(ları) hikayesini anlatıyor. Kimisi gerçekten insanı derinden sarsan, kimisi ağlatan, kimisi güldüren. Yaş sınırıda yok. Bir bakıyorsunuz hikayedeki oğlan çocuğu yetişkin bir adam, bir bakıyorsunuz 2 yaşında bir afacan. Ama mutlaka hepsinde sanki yaşamışcasına, görmüşcesine hikayeleri benimsiyorsunuz.






Bu hikayeleri sizin de yaşama olasılığınız olması sizi hem heyecanlandırıyor, hem korkutuyor. Öyle hikayeler var ki, insan kendi içinde bulunduğu hayatın ne kadar basit olduğunu anlıyor. Ne kadar zor şartlarda insanlar sevgi bağlarını koparmadan hayata tutunuyorlar. Zaten anne olmak böyle birşey değilmi. Fedakarlık, sonsuz sevgi ve karşılığını düşünmeden vermek vermek vermek……






Bu hikayeleri anlatan anneler gerçek. Kitabın sonunda hepsiyle ilgili kısa özgeçmişler var. Hepsinin oğlan çocuğu sahibi olmaları dışında, diğer ortak noktaları da yazar olmaları.






Kitapta okuyupta hiç unutmayacağım hikayelerin başında 1. hikaye geliyor. Hikayenin ismi “Buzlar”. İnanılmaz güzel bir tespit. Okuduğunuzda hayatımızdaki önceliklerimiz, neler için neleri görmezden gelmeliyiz, elimizdekiler için ve evlatlarımızın bize sundukları şeyler için nasıl hergün şükretmeliyiz bunu hissediyorsunuz.






Kitabın giriş cümlesi ise yine çok vurucu geldi bana…..






“Oğlan çocukları babalarına aittir. Hep öyle derler. Ben de buna inanmıştım…. Ta ki yeni doğan oğlumun buruş buruş tatlı yüzüne bakıp da gerçeği anlayana dek. Oğlan çocukları annelerine de aittir.”






Birde 3 tane oğlu olan bir annenin hikayesi var. Beni derinden yaralayan. Haaa bu arada, 3 tane oğlu olan annelerin cennette yerleri hazırmış. 3 oğul annelerine duyrulur






Keyifli okumalar.






Arkadaş Yayınları






313 sayfa.



5 yorum:

  1. 1. oğul tamamdır, kaldı 2 oğul:))

    YanıtlaSil
  2. okudum ben bu kitabi...begenmi$tim.Hikayeler bamba$ka yerlere götürüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ilk firsatta.. Siraya aldim :)

    YanıtlaSil
  4. Süpersin Dilekçim beğeneceğine eminim. @anne bizdede aynı 2 oğul kaldı geriye... allah kerim. :))

    YanıtlaSil
  5. Aliyorum ok dir

    YanıtlaSil