Sayfalar

7 Aralık 2011 Çarşamba

Hugo - Martin Scorsese


İşte bir akşam daha kendime zaman ayırabileceğim ve hemen yeni vizyona giren "Hugo" adlı filme gitmek için program yapıldı tarafımdan. Yönetmeni "Sıkı dostlar" "Paranın rengi" "Köstebek", "Taksi şöförü", "Casino" filmlerinden beğendiğim Martin Scorsese.

Hugo yönetmenin ilk 3D filmi.

Gelelim filme; Brain Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan filmde Hugo Carbet babasını bir yangın kazası sonucu kaybeder ve amcasıyla yaşamaya başlar. Amca alkolik, ayyaş bir adamdır. Bir tren istasyonunda saatleri kurmaktır işi. Hugo'ya bu işi öğrettikten sonra ortadan kaybolur. Hugo da saatleri doğru kurduğu sürece hayatını o istasyonda devam ettirme çabasındadır. Ama Hugo'nun çok özel bir yeteneği vardır. Eline geçirdiği kurulabilen herşeyi tamir edebilir. Bu sayede bir adamla tanışır ve dünyada olmasının bir amacı olduğunu anlar. Ama başka amaçlarıda vardır. Onlarıda filmi seyredince görürsünüz.







Görsel açıdan çok etkiliyici bir film. Çok güzel ufacık detaylar dikkatinizi her daim uyanık tutuyor. Sürükleyicilik açısından biraz yavaş kalmış olsada seyretmeye değer.  Ben izlemekten keyif aldım.

1 yorum: