Sayfalar

1 Aralık 2011 Perşembe

Dedemin İnsanları - Çağan Irmak



Dün akşam Nevzat evdeydi. Fırsat bu fırsat uzun zamandır devamlı ertelediğim sinemaya gitme isteğimi hayata geçirdim. Üstüne üstlük TBB'nin eğitimine gidecektim ve akşam erken çıkacaktım. Bu fırsat kaçmazdı.

Doruk artık büyüdü. Ben olmadığımda, babasıyla çokta güzel başlarının çaresine bakabiliyorlar. Büyümenin dayanılmaz rahatlığının ayaksesleri geliyor anlayacağınız.

Neyse, Bu hafta Çağan Irmak'ın Dedemin İnsanları filmi vizyona girdi. Çağan Irmak'ın hiçbir filmini kaçırmamaya çalışan bir insan olarak hemen programımı yaptım.

Öncelikle şahane bir "Olumlu iletişimin gücü" adlı eğitimden çıkıp o duygu yüküyle bu filme girdim. 17.30 seansıydı ve girdiğimde salonda birtek ben vardım. Daha sonra 2-3 çift daha geldi.

Neyse, film Ç.I. tarzını bilenler için tam da onun tarzıydı denebilecek bir film. Özellikle babam ve oğlumu anımsatan bir sürü şey vardı filmde. Oyuncular, dede, torun vs.

Dedemin insanları; Girit'ten İzmir'e göç eden Türk bir aileyi anlatıyor. Yaşamış oldukları hayal kırıklıkları, hayata bakışları, insanlara bakışları ve bir çocuğun gözünden dedesi ve o dedenin ne kadar önemli olduğu.

Ben çok beğendim filmi. Oyunculuklar çok iyiydi. Başta Çetin Tekindor olmak üzere çocuk oyuncu, Hümeyra resmen döktürmüşlerdi.

En etkilendiğim sahne ise; çocuğun babasının belediyedeki görevine son verdikleri ve onun vatan topraklarımızı kurtaramamanın verdiği üzüntüyle "çocuklarımıza ne diyeceğiz. biz başaramadık mı diyeceğiz?" diye çığlığına dedenin vermiş olduğu cevap sahnesiydi.

Müzikler, görüntüler, diyologlar için görmeye değer bir filmdi. Üzüntüyle değil hüzünle çıkacağınız bir film izlemek istiyorsanız kaçırmayın derim.


Filmin internet sayfası: http://www.dedemininsanlari.com/




1 yorum: