Sayfalar

31 Ekim 2011 Pazartesi

Soraya'yı taşlamak (The stoning of Soraya)

Gerçekten uzun zamandır beni en çok etkileyen filmlerden biri oldu bu film. Zaten korkuyordum seyretmeye aldığımdan beri bu filmi. Çünkü yapımcısı The passion of the christ (İsa'nın idam edilişi) filminin de yapımcısı. O filmi hiç sevmemiştim. Yarısında da seyretmeyi bırakmıştım sahnelerinden dolayı. Bu filmi de sahnelerinin gerçekten acımasız olacağını tahmin ederek oturdum TVnin karşısına. 

17 Ekim 2011 Pazartesi

Yolculuk Günlükleri - Albert Camus (Hediyeli)

 
Geçen haftaki “Yabancı” romanından sonra tesadüf eseri Albert Camus’nün birde “Yolculuk Günlükleri” adlı günlük tarzında yazılmış kitabını okuma şansı elime geçti.

15 Ekim 2011 Cumartesi

Paris'te Gece Yarısı - Woody Allen

Woody Allen'ı çok severiz. Tarzını, bol laf kalabalıklı ve mesajlı diyolaglarını, modern şehir görüntülerini, seçtiği oyuncuları hep beğenmişimdir.

14 Ekim 2011 Cuma

Yabancı - Albert Camus


Arka kapak; “Yabancı, Camus’nün ilk ve en çok ses getiren yapıtıdır. Romanda, bir Arap’ı öldüren ama bu suçtan çok, yalnızca gerçek duygularını dile getirdiği ve toplumun istediği kalıba girmeyi reddettiği için toplum dışına itilen bir “yabancı” aracılığıyla, 20. yüzyıl insanının içine düştüğü yabancılaşma anlatılır.

10 Ekim 2011 Pazartesi

Anadilini bilmeden yabancı dil öğrenilebilir mi?

“İnsan dilince değişir kader, ya yurda baş olur, ya başı gider”
Yusuf Has Hacip

Ekim ayı dosyamızın konusu dünya vatandaşı olmak. Bu başlığı okuyunca aklımıza ilk gelen dünya vatandaşı olmak için “yabancı dil”, özellikle de İngilizce konuşma zorunluluğudur sanırım.